Гръцка звезда се довери на уменията на млада гримьорка от Горна Оряховица

Мирела Карамочева е ново име в бранша, но вече е работила с десетки родни знаменитости

 

Талантливата гримьорка от Горна Оряховица Мирела Карамочева за съвсем кратко време успя да пожъне такъв успех в професията си, какъвто нейни колежки постигат за години. Тя имала честта да работи с едни от най-популярните личности в България, нейно дело е визията на гръцкия певец Vangelis Kakouriotis в последния му хит. И точно когато името й започнало да се утвърждава в София, решила да се върне да работи във Велико Търново. Обяснява решението си с думите, че за да се оцелее в хайлайф средите, е нужда стабилна психика и много компромиси със себе си. Предпочела спокойствието и възможността да живее и твори близо до родния си град.

Мирела е само на 20 години. В момента е студентка втора година във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ със специалност „Маркетинг”. Твърди, че няма намерение да се развива в сферата на продажбите и рекламата, но със сигурност смята, че това образование ще й бъде помощ в професията на гримьор.

„Професионално се занимавам с гримиране от година и половина, но дори като доста по-малка много ме влечеше. На прощъпулника ми съм хванала гримовете и вярвам, че няма случайни неща в живота. Скоро правих открит урок по макиаж пред най-голямата група на балет „Калина” в Горна Оряховица, в която имах удоволствието да участвам преди време, и хореографът Калинка Генова обясни пред момичетата как като по-малка преди концерти съм минавала да оправям гримовете на всички момичета и съм си давала всичките пари за гримове“, разказа Мирела.

Въпреки страстта си към професията и при нея началото било трудно. Имала много притеснения и колебания от това дали правилно държи четките, до това дали хората ще успеят да се възприемат с грима. Случвали са й се толкова абсурдни и комични ситуации, за които дори не е вярвала, че е възможно да станат за такъв кратък период.

„Имаше един мъж на булка, който ми звънна в 0:00 часа през нощта да ми обяснява какъв грим иска за жена си, защото няма да я види преди венчавката и да е сигурен, че тя ще излезе добре от салона. Имала съм и клиентка, която отказа да й сложа червилото, което аз съм избрала, докато мъжът й не дойде да го види дали му харесва! Не си мислете, че мъжете не се интересуват от грима на жената“, казва с усмивка тя.

Мирела коментира, че професията й става все по-модерна и ако преди години е имало по една гримьорка в цялата област, то сега във всеки един салон за красота се предлага разкрасителната услуга. Според нея това е за добро, тъй като е убедена, че конкуренцията ражда качеството.

„Като тийнейджърка постоянно повтарях на съучениците си, че ще стана известна гримьорка и ще работя с много популярни личности. Затова и преди няколко месеца заминах в София да сбъдна тази моя мечта. Имах късмета за много кратък период да работя за клипове, списания и различни артпроекти“, заяви тя.

Нейни клиентки са били Мартин Карбовски, Александра Богданска – Петканова, Маги Джанаварова, Джулия, Кали, Джулиана Гани, Ани Хоанг, Елена Розберг, Ива Дойчинова, Евелина Павлова и много други. Контактът с тях оформил мнението й, че всъщност известните хора не са толкова капризни и претенциозни.

Освен като гримьор горнооряховката получила шанса да се подвизава и като модел.

„Бях поканена за корица на списание на световно ниво, което е посветено изцяло на миглите. В началото бях малко по-скептично настроена, защото по принцип съм свикнала да съм от другата страна и да работя за грима на моделите за фотосесии. Беше изключително интересно и го приемам като много голям комплимент“, разказа Мирела.

20-годишната професионалистка смята, че всяка себеуважаваща се жена трябва да използва ежедневен грим, не заради някой друг, а за лично самочувствие. Според нея макиажът следва да включва лек фон дьо тен, коректор, малко руж, червило, спирала и една красива усмивка.

Споделя, че в момента особено актуални са топлите нюанси, както и т.нар. огнени очи. Като излизащи от мода посочва бляскавите клепачи, много дебелите вежди и тежките основи.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *