Новини

Организират благотворителен риболовен турнир край Велико Търново

Благотворителен риболовен турнир предстои на 24 март край Велико Търново. Инициативата ще подкрепи финансово двама млади мъже от региона, които се борят за оздравяването и възстановяването си, заяви пред „Борба“ един от организаторите Даниел Спасов от „Риболов на фидер с кошничка – Masters of Got“.

„Това са Станислав Валентинов от Първомайци и Александър Маринов от Павликени – две млади момчета, които претърпяват в разцвета на силите си твърде неприятен обрат в живота си“, коментира инициаторът.

Станислав е с тежка травма на гръбначния стълб след автомобилна катастрофа. Претърпял е оперативно лечение, а сега се налага активна рехабилитация, която струва 620 лв. месечно, но е непосилна за семейството му.

Александър пък е още ученик и се бори с автоимунно заболяване, което атакува бъбреците му. Нужна е специална терапия в Турция, като всеки курс на лечение възлиза на 3000 лв. Майката на момчето не може да осигури парите и се надява на благодетели.

„Турнирът ще се проведе на езерото „Света гора“ край Велико Търново, а максимално допустимият брой участници е 15. Ще е еднодневен с времетраене 5 часа, а риболовните зони ще бъдат разделени в три сектора по 5 бокса на стената на водоема“, обясни Даниел.

Състезанието ще се състои по регламента на Българската федерация по риболовни спортове, като записването става предварително във Фейсбук групата „Риболов на фидер с кошничка – Masters of GoT“ или на телефон 0882 959 666.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *