Организират благотворителен риболовен турнир край Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Организират благотворителен риболовен турнир край Велико Търново

Публикувана на: 15.03.2019г. 1053 прегледа

Благотворителен риболовен турнир предстои на 24 март край Велико Търново. Инициативата ще подкрепи финансово двама млади мъже от региона, които се борят за оздравяването и възстановяването си, заяви пред „Борба“ един от организаторите Даниел Спасов от „Риболов на фидер с кошничка – Masters of Got“.

„Това са Станислав Валентинов от Първомайци и Александър Маринов от Павликени – две млади момчета, които претърпяват в разцвета на силите си твърде неприятен обрат в живота си“, коментира инициаторът.

Станислав е с тежка травма на гръбначния стълб след автомобилна катастрофа. Претърпял е оперативно лечение, а сега се налага активна рехабилитация, която струва 620 лв. месечно, но е непосилна за семейството му.

Александър пък е още ученик и се бори с автоимунно заболяване, което атакува бъбреците му. Нужна е специална терапия в Турция, като всеки курс на лечение възлиза на 3000 лв. Майката на момчето не може да осигури парите и се надява на благодетели.

„Турнирът ще се проведе на езерото „Света гора“ край Велико Търново, а максимално допустимият брой участници е 15. Ще е еднодневен с времетраене 5 часа, а риболовните зони ще бъдат разделени в три сектора по 5 бокса на стената на водоема“, обясни Даниел.

Състезанието ще се състои по регламента на Българската федерация по риболовни спортове, като записването става предварително във Фейсбук групата „Риболов на фидер с кошничка – Masters of GoT“ или на телефон 0882 959 666.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!