Стивън от Швейцария дойде със скейтборд на бала си

 

19-годишният Стивън Кройхи от Швейцария разби на пух и прах клишето абитуриентите да пристигат на бала си с лъскави автомобили. Възпитаникът на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ дойде в този важен ден от живота си със скейтборд. Малко преди да стъпи на червения килим в центъра на старата столица, младежът демонстрира атрактивно управление на дъската на колела. Оригиналното му хрумване засенчи луксозните джипове, ретровозила и автомобили за над 150 000 лв., с които бяха докарани повечето търновски зрелостници.

Стивън е родом от град Гланд, Швейцария, а преди 11 години семейството му се мести във Велико Търново по инициатива на майка му, която е българка. Тук фамилията започнала собствен бизнес за почистване на къщи, коли и т.н.

Първоначално бил ученик в ОУ „Бачо Киро“, а след седми клас решил да продължи образованието си в Строителния техникум. За абитуриентския си бал не се суетял много и избрал спортно-елегантна визия. Заложил обаче на ефектни аксесоари – карирани каскет и вратовръзка и кафеникави слънчеви очила.

Решението да дойде със скейтборд на бала си дошло спонтанно.

„Всеки идва с хубава, лъскава кола. Исках да съм различен. От 4 години карам скейтборд и ми е хоби. Участвал съм в няколко състезания в София, но нямам победи, за разлика от брат ми, който има няколко приза в този спорт“, сподели Стивън.

Не отрича, че е развълнуван заради завършването на средното си образование, но повече се интересува от това, което му предстои от тук нататък.

„Планирам да се върна в Швейцария и да вляза в армията. Искам да съм от специалните части, може би разузнавач. Ако нещата не се получат там, ще се върна в България и ще опитам да следвам мениджмънт“, заяви Стивън.

Негова дама за бала бе съученичката му Филипа Иванова, която също бе избрала спортно-елегантно облекло.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

One thought on “Стивън от Швейцария дойде със скейтборд на бала си

  • 27.05.2019 в 15:07
    Permalink

    Браво много добре е избрал , нали искат да се намали замърсяването на въздуха какво по точно от товя да се предвижват със скейтборд, колела или електрически коли.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *