148 четения

Китайката Шинлу Гуо стана звездата на народните танци сред абитуриентите в старата столица

Възпитаничката на ПМГ „Васил Друмев“ Шинлу Гуо демонстрира завидни умения по български народни танци. 19-годишната китайка бе сред първите на хорото по време на празненството на учебното заведение в атракцион „Калоянова крепост“ на Арбанаси. Въпреки че е представител на друга раса и съвсем далечна националност от българската, девойката сложи в малкия си джоб много нейни връстници. И това изобщо не е случайно. Шинлу е тренирала народни танци в продължение на 7 години.

„Когато ги танцувам, обикновено всички ме гледат странно, защото им е непонятно как една китайка може да танцува български хора. На мен много ми хареса и обичам българската музика. Чувствам се и българка, и китайка. Трудно е да се обясни“, разказа Шинлу.

По червения килим абитуриентката премина облечена в семпла рокля с акцент на врата. Споделя, че избрала тоалета много бързо и още в третия магазин, в който влязла. За прическата се доверила на професионален фризьор, а грима си направила сама.

„В Китай няма такива пищни церемонии с червен килим заради завършване на училище. Не бях особено въодушевена за бала, защото смятам, че това е излишно харчене на пари. Смятам, че е по-важно да се спестява, особено сега, когато навлизам в сериозната част на живота“, заяви Шинлу.

Девойката е избрала да следва приложна лингвистика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Планира да се възползва от програмата за студенти на разменни начала и да замине за известно време в родината си, тъй като е родена в София и досега никога не е ходила в Китай, макар там да има много роднини.

„През 2007 година със семейството ми се установихме във Велико Търново. Родителите ми отвориха китайски ресторант и до днес продължават да развиват бизнеса си. Когато се налага, и аз ходя да работя. Помагам с каквото мога, общо взето съм момиче за всичко“, сподели зрелостничката.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Китайката Шинлу Гуо стана звездата на народните танци сред абитуриентите в старата столица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!