Горнооряховка развява българския флаг на всички дестинации, които посещава

Хора от цял свят четат туристическия блог на Йоланда Йорданова

 

Йоланда Йорданова е травъл блогър от две години и се радва на хиляди последователи в интернет. Младата жена успява да направи съпричастни с многобройните си пътувания хора от цял свят и да им предаде чрез атрактивни снимки и текстове емоцията от преживяното. Горнооряховката се радва на положителни отзиви за хобито си и всеки ден чете поздравления от съмишленици, които се ползват от съветите й как да направят екскурзията си максимално ползотворна. 25-годишната жена носи навсякъде със себе си българския флаг и не пропуска възможността да го развее пред забележителностите, които посещава.

Тя е възпитаничка на гимназия „Атанас Буров“ в родния си град. Завършила е бизнес администрация във Варненския икономически университет, който се превръща в трамплин за идеята й за пътешествия. Още в първата година на следване се записала на студентска бригада в САЩ, макар че тогава била едва на 18 години и преди това никога не била пътувала сама извън страната. Решила да поеме това предизвикателство напук на страховете си.

„Изживях културен шок през първите дни от престоя си в САЩ. Страхът от новото и неизвестното винаги е ужасяващ, но резултатът след всичко изживяно доказва колко много си струва да поемаме рискове и да следваме целите си. Работех като спасителка на басейн и след като свикнах с обстановката, останах очарована от Америка. Това е реалността – винаги свикваме със заобикалящата ни среда и обстоятелствата, просто трябва да се научим да си даваме време и да бъдем смели“, твърди Йоланда.

След като се прибрала в България, вече била сигурна, че иска да обиколи света и да види колкото се може повече страни и националности. През следващите три години отново заминала на бригада в САЩ, като последната работела като интернешънъл координатор и отговаряла за екип от 20 души. Казва, че опитът и общуването с хора от различни държави и дори раси я обогатило многократно и изцяло преобразило мисленето й. След като завършила университета, вече нямало как да се върне зад Океана, затова обърнала поглед към Европа. Тогава й хрумнало да създаде своя туристически блог https://www.thelightofmydays.net, където описва екскурзиите си до всички дестинации, които посещавала. Включила преживяното в Страната на неограничените възможности – обиколките на Лос Анджелис, Сан Франциско, Лас Вегас, Ню Йорк, Вашингтон и т.н. В блога са поместени разкази за Великобритания, Германия, Прага, Италия, Испания и други. Има и представяне на топ дестинации от Азия – Дубай и остров Бали.

В момента Йоланда учи магистратура „Управление на човешките ресурси“ в Англия, където се чувства спокойна и щастлива. Следващата й екскурзия обаче ще е по-различна от останалите, защото всъщност е нейният меден месец.

„На 20 юли е сватбата ми с моя приятел Костадин Иванов. Ще бъде в Арбанаси. Поканили сме само най-близките ни роднини – 80 души. Всичко за церемонията и тържеството е готово и очакваме с трепет големия ден. Меденият ни месец ще е на остров Мавриций“, разказва момичето.

Моментът за взимане на решението двойката да стане семейство пък бил особено запомнящ се и романтичен. Константин предложил брак на Йоланда по време на концерт на изпълнителя Любо Киров. Бъдещият младоженец се качил на сцената и пред 2000 души поискал ръката на горнооряховката.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

 

2 thoughts on “Горнооряховка развява българския флаг на всички дестинации, които посещава

 • 06.06.2019 в 11:00
  Permalink

  Как да го наречем – позьорщина? Както казват младото поколение мре за пътувания, но не за друго, а главно за да се похвали и покаже снимки „вижте къде ходих“. Е и? Ставайте стюардеси и ще обходите същите места само за 1 година.

  Отговор
  • 06.06.2019 в 12:14
   Permalink

   Този коментар покзва колко са ограничени и злобни хората oт старото поколение и как критикуват без да се замислят.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *