Спорт

Бронз за локомотивци от държавното по плажен хандбал

Бронзови медали спечелиха състезателите на горнооряховския „Локомотив” от Държавното първенство по плажен хандбал за мъже. В Поморие по волята на жребия тимът попадна в предварителна група „Б” заедно с „Осъм” (Ловеч), „Железничар” (София), „Раховец – 2008” (Горна Оряховица) и „Спартак” (Варна).

В първия ден в оспорвани мачове, решени след изпълнение на дузпи, локомотивци загубиха от „Спартак” с 1:2 и победиха Осъм с 2:1.

През втория ден се наложиха над „Железничар” с 2:1 и „Раховец – 2008” с 2:0. Така горнооряховчани завършиха на второ място в своята група.

На полуфинала загубиха от миналогодишния шампион „АСТИ” (Хасково) с 0:2 и трябваше да се борят за третото място.

В малкия финал горнооряховските железничари победиха с класическото 2:0 сборния отбор на „Добруджа” (Добрич) и „Локомотив” (Варна) и се окичиха с бронзовите медали. Шампион е „Спартак” (Варна), следван от „АСТИ” (Хасково).

Владислав Йоргов от „Локомотив” беше избран в идеалната осмица на първенството. Заедно с него с бронз се окичиха още Веселин Лазаров, Георги Маринов, Стефан Димитров, Радослав Йорданов, Любослав Димитров, Тодор Калчев, Преслав Митев, Георги Кръстев, Михаел Иванов и Марио Луканов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *