Най-добрите улични баскетболисти си дадоха среща под кошовете на площад „Г. Измирлиев“ в Горна Оряховица“, „София Бъкетс” взе 1200 лв.

Близо 60 отбора участваха в един от най-големите досега за годината стрийтбол турнири от веригата King’s Tournament. Надпреварата в Горна Оряховица събра баскетболисти от цялата страна, Румъния и Македония. В първия ден от турнира на двата терена, обособени на площад „Георги Измирлиев”, играха юношите до 14, 16 и 18 години.

Състезанието започна с мачове между най-малките възпитаници на БК „Локомотив”. Четири отбора от начинаещите баскетболисти си оспорваха първото място, спечелено в крайна сметка от „Фантастичната четворка”. Втори останаха „Чикаго булс”, следват „Хюстън” и „Червените дяволи”. Всички получиха медали, връчени им от кмета инж. Добромир Добрев. Малко преди това той приветства с добре дошли всички ентусиасти, направили празник на площад „Георги Измирлиев” с любовта си към баскетболната игра.

Драматичен финал определи победителя в групата до 16 години. Осемчасовият маратон под кошовете завърши с битка между финалистите – „Отбор Ж” от Шумен и „Пътниците” от Горна Оряховица и Габрово. Шуменци успяха да се наложат след равенство в редовното време и продължение. Освен предметните награди, осигурени от спонсорите, те получиха като награда уайлд кард за турнира на мъжете, която отстъпиха на достойните си съперници „Пътниците”. Трети в тази група се наредиха момчетата от „Чардафон 2” (Габрово).

Във възраст до 14 г. „Чавдар” (Троян) доминираше и далеч по-лесно стигна до златните медали. Втори останаха „Габрово 14”, а трети са „Чардафон 14”. Домакините от „Локомотив” са четвърти.

Естествено, най-интересните битки бяха при мъжете, където най-добрите отбори по стрийтбол на България, плюс гости от Румъния и Македония, премериха сили. Предизвикателството при тях беше голямо – съперниците се бориха за най-високата премия, давана досега в България на такова състезание. Чек за 1200 лева получи победителят, вторият отбор бе премиран с 600 лева, а третият с 300 лв.

22 отбора се включиха в надпреварата. Те бяха разделени в четири групи, победителите от които се срещнаха, за да излъчат финалистите. След 10-часово надиграване на финала се изправиха „София Бъкетс” и ВТУ – сборен отбор на момчета от Велико Търново, София и Македония. „София Бъкетс” спечели победата, а с това и солидната премия за първия в класирането.

За третото място The Wolves – сборен отбор от София и Ботевград, се наложи над софиянци от отбор „61”.

Наградите на победителите бяха връчени от представител на генералния спонсор „Бултраф” и президента на БК „Локомотив” Мариана Кушева.

Турнирът бе организиран от The Kings Tournament, БК „Локомотив” и Община Горна Оряховица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.