martineli

martineli

Във Велико Търново, Балван и Ново село проведоха футболни здравословни фестивали

Обучителен семинар по футбол за младежи и деца със специални образователни потребности (СОП) се проведе на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Обучението бе по проект „Мобилбокс – футболна и здравословна академия“ на БФС и програмата „Хеттрик“ на УЕФА през 2019 г. Негова основна цел е подпомагане на социалната интеграция и адаптацията на децата и младежи със СОП чрез създаване на условия и възможности за тяхното включване в спортни занимания по футбол. Целта е подобряване здравословния начин на живот, физическата и психическата им пригодност.

В семинара по Фаза 2 на проекта участие взеха представители на местните футболни клубове, учители по физическо възпитание и спорт, спортни експерти и др. Представени бяха специфични тенденции в развитието на футбола за всички като възможна превенция за съвременните зависимости сред младежите от координаторите на проекта – Стоян Денев от ЗС на БФС във Велико Търново и Андрей Петров – началник-отдел „Координация и контрол“ към БФС – гр. София. На участниците бе предоставена възможност да участват в практическо обучение за прилагане на игрови подход при деца и младежи със СОП. При не по-малък интерес премина и дискусията на тема „Футболът като възможност за здравословен начин на живот”.

Провеждането на футболни здравословни фестивали бе третата фаза на проекта „Мобилбокс – футболна и здравословна академия“ ”. В община Велико Търново те се проведоха на три места – във Велико Търново, Балван и Ново село. Спортните специалисти, които във Фаза 2 на проекта преминаха теоретичното обучение, показаха на практика прилагането на игрови подход при обучението на деца и младежи със СОП.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *