Спорт

Силно представяне на горнооряховската школа по борба в Скопие, Дениз Ахмедов и Николай Момъков със златни медали

Пет медала спечелиха младите надежди на горнооряховската борба от международен турнир в Скопие – Mentaz Allajbegu, съобщи председателят на Управителния съвет на „Локомотив“ Цветан Зеленков. Надпреварата в столицата на Република Северна Македония събра над 150 участници от страната домакин, Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Турция, Гърция. Единствените представители на България бяха деветимата млади борци на „Локомотив“.

Дениз Ахмедов спечели титлата в категория до 29 килограма. В първата си схватка той победи с технически туш Мусаб Муслу от клуба домакин. След това победи, отново с технически туш, Архент Маколи от Косово. На финала Дениз тушира Харбин Бошняку от Македония.

Второкласникът се развива много добре и според специалистите тепърва ще носи успехи на клуба си. Златен медал взе и Николай Момъков при момчетата в категория до 57 килограма, потвърждавайки добрата си форма. Той започна с победа по точки 8:2 над Фуркан Дору от Турция. След това тушира Юсуф Садкъ от Босна и Херцеговина, а на финала победи пак с туш Бленит Битию от Косово.

Никола Сърнев стана вицешампион до 38 килограма. Трети в същата категория е съотборникът му Момчил Недялков. Двамата тръгнаха с по две победи, но полуфиналът ги противопостави и Никола Сърнев спечели с 4:2 технически точки. Това остави Момчил Недялков с бронзов медал. Никола се бори за златото с Юсеин Мехмед от Македония и загуби.

С бронз до 32 килограма се завърна от Скопие друг талант от горнооряховската школа – Мартин Цонев. Той тушира Мелик Зейнели от Македония и Лавдим Яшари от клуба домакин, но на полуфинала загуби от Трицкас Феодорос от Гърция.

Два турски отбора са потвърдили участие в турнира „Никола Петров“, който от миналата година е международен, информира още Цветан Зеленков. Състезанието ще се проведе на 13 и 14 декември, като отново ще пристигнат и млади борци от Румъния и Македония.

През следващата година „Локомотив“ ще бъде домакин на три държавни първенства по борба от календара на федерацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *