1319 четения

Старото училище в Хотница стана първият терен за еърсофт в областта

От седмица изоставената сграда на над 100-годишното училище в Хотница се ползва за терен на играта еърсофт. Идеята е на 24-годишния Тони Прокопиев, който инвестирал в базата. Въпреки че зданието е тотално занемарено, то дава перфектни условия за атрактивното съревнование. Еърсофт представлява военно симулативна игра, пресъздаваща военни действия до максимален реализъм. В него играчите се разделят на отбори и използват напълно реалистични реплики на бойни оръжия, изстрелващи шестмилиметрови пластмасови топчета, с които поразяват противниците.

Има прилика с пейнтбола, но за разлика от него, при еърсофта топчетата не оставят видими следи, когато някой от играчите бъде уцелен. Освен това репликите за еърсофт са по-реалистични, по-далекобойни и по-точни от пейнтбол маркерите. Именно това прави играта максимално доближаваща се до реалните бойни действия, позволяваща на участниците да се потопят в екшън преживяването. Влизат в употреба истински военни тактики и екипировка и има реплики на всякакъв калибър оръжия – пистолети, пушки помпи, карабини, снайпери, тежки картечници, гранати и дори гранатомети.

След като наел школото, Тони Прокопиев първоначално направил ремонт на сградата. Покривът бил реновиран, цялата сграда укрепена и обезопасена със специална метална ограда. Младият мъж е убеден, че мястото пасва идеално на идеята. Той запазил буйната растителност, която е обрасла около училището и ще служи за жив декор в играта.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Старото училище в Хотница стана първият терен за еърсофт в областта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!