3663 четения

Собственици на пет къщи за гости в областта ще връщат 1,3 млн. лв. на фонд „Земеделие“

Собственици на пет къщи за гости и ваканционни комплекси в област Велико Търново, които са изградени с финансиране от Програмата за развитие на селските райони, ще трябва да върнат 100% от субсидията заради открити нарушения. Общата сума на наложената пълна санкция възлиза на 1,381 млн. лв., сочи справка в списъка на фонд „Земеделие“ за откритите производства.

Най-голяма е сумата от над 390 000 лв., която трябва да връща едноличният търговец ЕТ „Елика – Елица Гавазова“ за ваканционно селище „Балканъ“ в село Калайджии, община Златарица. Три са къщите за гости в община Елена, които не са изпълнили бизнес плановете си или не са работили по предназначение. Фирма „Илвея“ може да бъде глобена с 379 673 лв., отпуснати за къща за гости. По близо 200 000 лв. са вероятните глоби за ЕТ „Мика 94 – Калина Хатипова“ за обект в Мийковци и за ЕТ „Даниел Василев – 93“ за къща за гости в Елена.

Със съпругата на енергиен шеф е свързан комплекс за селски туризъм в село Благоево, община Стражица, построен с над 215 хил. лв. Проектът „Марина Вилидж“ също е сред нарушителите след проверките на къщите за гости. У нас са образувани 253 производства за над 46 млн. лв. От тях 158 са с наложена пълна санкция от 100% за 43 млн. лв. Останалите са с частична санкция, но засега не е ясно колко са от Великотърновска област.

Н. ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Собственици на пет къщи за гости в областта ще връщат 1,3 млн. лв. на фонд „Земеделие“

  • 21.11.2019 в 11:05
    Permalink

    Гавазови са скъпи на триците, евтини на брашното. Имат да си плащат за гяволъците…. Парите, придобити с грях, добро не носят.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!