53 четения

Отборът на центровете за настаняване от семеен тип във В. Търново е комплексен победител в първенството за деца и младежи в риск

Деца от центровете за настаняване от семеен тип във В. Търново са комплексен победител в 32-рия държавен шампионат за деца и младежи в риск. Надпреварата се проведе в комплекс „Спортна София 2000” под надслов „Спортът – достъпен за всички деца”. Шампионатът бе организиран от Българската спортна федерация за деца и младежи в риск със съдействието на „София – европейска столица на спорта“. Община Велико Търново се представи с отбор от 6 деца от центровете за настаняване от семеен тип ІІ и III с ръководители Николай Панев и Марика Костадинова. За отличното си представяне призьорите в държавното първенство бяха наградени лично от световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова и едно от златните български момичета гимнастичката Ренета Камберова. Децата от ЦНСТДБУ ІІ и ЦНСТДБУ ІІІ заслужено спечелиха купата за І място за комплексен победител за 2019 г. и медали в различните категории.

На крос при момчетата 13 – 15 години Богомил Софиев взе златен медал, а Дидко Станев е със сребърен. При момичетата в същата възраст победителка е Валя Сонева.

В надпреварата по бадминтон за момичета 13 – 15 г. Юсние Илиева се класира на второ място. Баскетболистите от великотърновските центрове са на второ място в шампионата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!