206 четения

Баскетболът се прости с Борето Томов

Българският баскетбол се сбогува с един от най-авторитетните си съдии и деятели. В четвъртък след кратко боледуване на 75-годишна възраст във Велико Търново почина инж. Борислав Томов, отдал повече от половин век от живота си на любимата игра. Борето Томов, както го наричаха всички негови приятели, е роден на 7 октомври 1944 година в Луковит. 20-годишен става съдия по баскетбол, а от 1979 година е международен съдия, от 1995 г. дежурен представител. До това лято изпълняваше функцията на регионален представител на Българската федерация по баскетбол в зона „Мизия“.

„През целия си живот Борето е бил отдаден на баскетбола и на баскетболното съдийство. Немалка част от българските съдии са преминали обучение при него. Винаги е бил отворен да предава своите знания и умения на по-младите. За нас той винаги ще остане усмихнат и готов да помогне. Позитивизмът и приятелското отношение бяха негова запазена марка, която се среща много рядко сред нас. Добрите хора не умират, те винаги остават в нас…“, пише в съболезнователния адрес на федерацията до близките на Борето Томов.

В събота лично президентът на федерацията Георги Глушков дойде да го изпрати в последния му път заедно с поколения баскетболни съдии, треньори и деятели от В. Търново и страната…

Екипът на вестник „Борба“ изказва искрени съболезнования на близките и роднините на инж. Борислав Томов!

Един коментар за “Баскетболът се прости с Борето Томов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!