1676 четения

Търновска детска градина подреди благотворителен коледен базар

Със събраните средства ще се купят носии за малчуганите

 

Деца, родители и учители подредиха изложба базар във фоайето на детска градина „Евгения Кисимова“ във Велико Търново. Целта на инициативата е събиране на средства за купуване на нови носии, с които момиченцата и момченцата да бъдат пременени при отбелязване на различните български обичаи. Изделията са изработени през ноември в импровизирани работилнички в учебното заведение. Експозицията включва оригинални коледни сувенири, шалчета, играчки и други красиви изделия. Артикулите са на символична цена, могат да бъдат закупени от всеки, който има желание, тъй като вратите на градината са отворени за благодетели.

„Инициативата е по идея на родителите и учителите. Искаме да обновим гардероба на градината, защото много държим на традициите. Децата ни са доста и за да закупим необходимия брой носии, трябва да отделим сума, която е непосилна за бюджета на градината“, заяви директорката Цена Иванова.

Тя уточни, че идеята е да бъдат осигурени автентични облекла поне за 20 момиченца и 20 момченца. Цената на една носия варира от 80 до 100 лв. в зависимост от плата и изработката.

„Може би няма да успеем да съберем толкова много средства, но с крайната сума ще започнем поетапно да закупуваме ризи, престилки и другите части на носиите. Скоро градината ще има юбилей и искаме дотогава да сме набавили всичко необходимо за тържеството“, сподели Цена Иванова.

Директорката подчерта, че колективът на учебното заведение и родителите не за първи път провеждат благотворителни каузи. В градината ежедневно се подкрепят кампаниите „Капачки за бъдеще“ и „Жълти стотинки“, а миналата година организирали концерт в помощ на болно дете.

В „Евгения Кисимова“ се обучават 156 деца в пет възрастови групи.

Изложбата ще остане отворена до 20 декември.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!