Самуил Донков е Спортист на община Велико Търново, Здравко Баблаков отново е първи сред юношите

Калояна Крумова-Цончева е Треньор N 1 на 2019 година

 

Европейският шампион по спортна стрелба с пистолет Самуил Донков е Спортист на годината на Велико Търново. Петкратният държавен първенец получи приза на тържествена церемония в Ритуалната зала на Общината от заместник-кмета Снежана Данева-Иванова.

Тя приветства всички спортисти и техните треньори и ги поздрави от името на кмета на В. Търново Даниел Панов, като подчерта, че успехите на всички състезатели са гордост за старата столица и утвърждават имиджа и реномето на града в областта на спорта, както в страната, така и извън пределите. Поздрав отправи и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Той награди треньора на отминаващата година Калояна Крумова-Цончева и футболната надежда на „Етър ВТ” Калоян Ненчев, станал носител на наградата „Трифон Иванов”.

За трета поредна година N 1 при юношите и девойките стана плувецът от „Боляри – 2009” Здравко Баблаков, който има спечелени 17 златни, 4 сребърни и два бронзови медала от държавни първенства и международни турнири. Призът му бе връчен от Деян Куздов – председател на Комисията за младежта и спорта към местния парламент.

 

11 спортисти бяха номинирани при мъжете и жените, от които със статуетки, грамоти и парични награди бяха отличени първите седем.

Самуил Донков е европейски шампион на 50 метра с пистолет, грабна пет златни медала от държавното, седми е на Европейските игри с европейски рекорд.

„Изненадан съм приятно от признанието! Да бъда пред състезатели като Тинко Банабаков, за мен е голяма чест. Най-голямата ми мечта е златен медал от Олимпийски игри, ще направя всичко възможно, ще дам абсолютно всичко от себе си, за да го взема. С малко късмет в добавка всичко е постижимо“, заяви Самуил Донков.

Спортист N 2 стана Деян Гемижев от СК „Ивайло – 93“, който има медали на диск от държавно първенство и международни турнири, спечели турнира „Самарско знаме“, със силно представяне на европейското до 23 г. Трети е четирикратният победител в анкетата Тинко Банабаков от БК „Ивайло“ – държавен шампион по бокс. Местата в челната седмица допълват Цветелина Цанева от „Калоян – 92“ – държавен шампион по конен спорт, Мирослав Ангелов от СК „Мегапорт“ – победител в българския рали шампионат, първи на Европейския рали трофей, Никола Викторов от „Етър – Виктори 2011“ – вицешампион по борба, и Емил Денев от СК „Мегапорт“ – шампион на рали спринт в клас RC3 и първи в отборното класиране на рали шампионата.

Треньорът по спортна гимнастика Калояна Крумова-Цончева от СК „Етър – Стил“ бе избрана за N 1 на годината с 10 от 15 възможни гласа. Тя има четирима национални състезатели и четири индивидуални шампионски титли, завоювани от нейни гимнастици. Сред получилите вот треньори са още Александър Луканов от „АП спорт“, Николай Викторов от СК „Етър – Виктори 2011” и Евгени Донев, БК „Ивайло”.

При юношите подгласници на Здравко Баблаков са: Симеон Събев от СКП „Царевец” – балкански първенец и трикратен държавен вицешампион, Анна Ангелова от „Калоян – 92“ – първенец по всестранна езда, Данислав Арсов от СК „В. Търново“ – шампион по картинг, Марин Маринов от „Етър – Виктори 2011“ – шампион по борба, Калина Козлева от „Етър – Стил“ – медалист по спортна гимнастика, и Тонислав Събев от СКП „Царевец“ – двукратен балкански вицешампион по плуване, носител на шест титли на страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *