247 четения

В „Етър ВТ“ все още водят разговори за намаляване заплатите на футболистите

Все още не са приключили разговорите между ръководството на „Етър ВТ“ и футболистите от представителния тим за намаляване на заплатите. Това стана ясно от изявление на председателя на Управителния съвет на клуба проф. Георги Камарашев, цитирано от пресслужбата на „виолетовите“. То бе продиктувано от информации в някои медии, според които „Етър ВТ“, ФК „Царско село“ и „Дунав“ /Русе/ напускат Първа лига. Новината се появи в заглавие на материали, като се цитират „различни източници“, според които „единственият клуб в България, където не са намалили заплатите е „Пирин“ (Благоевград). Там дори стягат селекция за елита, защото се очаква през лятото три отбора от „А“ група да се откажат, дори и да запазят мястото си. Според различни източници става въпрос за „Дунав“, „Етър“ и дори „Царско село“.“
„Няма такова нещо“. Имахме среща с представители на клуба, водим разговори с представители на футболистите. Напълно реално е с оглед на сегашната ситуация в страната и по света да има намаляване на възнагражденията, но това е във всички клубове. Отказване на „Етър“ от елита никога не е стояло на дневен ред“, коментира председателят на Управителния съвет на „Етър ВТ“ и заместник- кмет на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

По темата в интервю за сайта „Gong.bg“ говори и вратарят Христо Иванов, като на въпрос „обсъжда ли се с ръководството евентуално намаляване на заплатите заяви: „Да, но още няма решение. Със сигурност ще има реверанс от футболистите и това е напълно нормално с оглед на ситуацията“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!