Две дами стигнаха до финала на програмата за общностно развитие на Българския фонд за жените

КМЕТИЦАТА НА НИКЮП ЙОРДАНКА АТАНАСОВА И ДЕНИЦА МИЛУШЕВА ОТ ЕКИПА НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ КЛУБ „ТАМ“ СА СРЕД ФИНАЛИСТИТЕ за участие в програмата за общностно развитие на Българския фонд за жените. И двете ще преминат двудневно обучение в София до края на този месец, за да защитят идеите си, с които са кандидатствали. След това ще получат между 1000 и 2000 лв., за да ги реализират.

„Аз кандидатствах с идейна концепция за редица инициативи, които целят да повишат самочувствието на жените в село Никюп. Направих анализ на база на лични наблюдения как се променя жената с възрастта и как „угасва пламъчето в очите й“, когато остане сама, особено ако не е млада. Затова съм решила да поканя на среща жени от страната и региона, които в личен план са претърпели редица неудачи и пак са успели да се съвземат и да преобърнат живота си“, разказва Йорданка Атанасова.

„Идеята, с която аз кандидатствах, е за срещи на различни визуални артисти и хора, които чрез изкуство да представят свои проблеми. Искам да организирам и креативни работилници“, обяснява Деница Милушева.

97 са били кандидатурите, постъпили в Българския фонд за жените. От тях до финала са достигнали 20 проекта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *