Програма „Заедно в час” до 10 февруари набира кандидати за учители от областта

ПРОГРАМАТА „ЗАЕДНО В ЧАС“ НАБИРА КАНДИДАТИ ЗА УЧИТЕЛИ ОТ ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДО 10 ФЕВРУАРИ. Програмата за професионално и лидерско развитие от няколко години работи в областта и за това време педагозите, които проявяват интерес към нея, са се удвоили. А при последната кампания записаните кандидати са рекорден брой, като от септември до днес те са повече от 3000 души от цялата страна.

„Заедно в час“ вече работи от 10 години и идеята е всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията търси, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

Всички кандидати за програмата на „Заедно в час” преминават през три етапа на подбор, преди да получат предложение за участие в програмата. Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност – одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата. Необходими са завършена минимум бакалавърска степен, желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години. Участниците в програмата на „Заедно в час” получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на работно място в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, финансови стимули, професионални контакти и силни приятелства.

През настоящата учебна година „Заедно в час” работи със седем училища в област Велико Търново, като в тях преподават деветима учители от програмата на организацията. Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ е един от университетите партньори, с чието партньорство се провежда квалификацията на участниците, които нямат предварително придобита педагогическа правоспособност.

„Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от международната мрежа Teach for All на организации, които работят срещу неравенството в образованието в повече от 50 държави по целия свят.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *