496 четения

Тръгна нова телефонна измама на земеделски производители

Нов вид телефонна измама е регистрирана от началото на 2020 година. Обект на далаверата са земеделски производители, а сценарият представлява предоставяне на административна услуга към фонд „Земеделие“. Мнимите служители към аграрното ведомство звънят на фермерите и заблуждават стопаните, че предстои да им бъде прекратена регистрацията като земеделски производители. За да бъде възстановено вписването им в базата данни, те предлагат изпращане на документи по куриерска фирма, за да облекчат стопаните с идване и губене на време във формалности. За услугата обаче заинтересованите трябва да платят сумата от 120 лв.

Всъщност регистрацията на земеделски производители във фонд „Земеделие“ е напълно безплатна и не съществува опция документите да бъдат изпращани по куриер.

От ръководството на ведомството призовават всички фермери да бъдат бдителни и при съмнения за измами да сигнализират в полицията.

Сигнали за далавери с друг аграрен сюжет могат да се подават и в писмен, и в електронен вид в Централното управление на фонда и по електронната поща на адрес: [email protected]. Потърпевшите могат да съобщят за измами на горещата линия на държавната структура на телефон 0700 10616.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *