595 четения

Сложиха контейнери за едри отпадъци, до 2500 лв. глобата за безразборно хвърляне на боклуци

Контейнери за едрогабаритни отпадъци са поставени в различни части на Велико Търново, така че да бъдат обхванати всички градски райони. Инициативата на Общината има за цел да улесни жителите на града и да оптимизира събирането на отпадъците.

В големите квартали на Велико Търново са разположени и контейнери за събиране на отпадъци от дърво и стари мебели, чийто материал се използва за рециклиране. На пет места в града са поставени специални съдове за текстил и непотребни дрехи. Няколко пъти в годината се провеждат акции са събиране на опасни битови отпадъци.

Притежателите на строителна смет следва да я транспортират до общинската площадка в с. Леденик, като за количества до 1 тон не се заплаща такса. Растителни отпадъци, смет от домакинствата, стари дрехи и текстил могат да бъдат депонирани в Регионалната система за управление на отпадъците в с. Шереметя. За количества до 3 кубични метра приемането е безплатно. Обемът се декларира със служебна бележка, която всеки може да получи в отдел „Околна среда“ в Община Велико Търново.

До 2500 лева е глобата за нерегламентирано изхвърляне на смет, нямаща характер на битова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *