Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

700 жители на Драганово и района бият тревога заради мост без мантинели и на решето от дупки

БЛИЗО 700 ЖИТЕЛИ НА ЕДНО ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЕЛА В РЕГИОНА ВНЕСОХА ЖАЛБА В АГЕНЦИЯ „ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА” заради мост в изключително лошо техническо и експлоатационно състояние. Той се намира на входа на Драганово и е част от републикански път III-514. Парапетът на моста е нестабилен, като по протежението му са зейнали множество дупки заради липсващи елементи. Това застрашава живота и здравето на преминаващите по моста на горнооряховското село, като застрашени са не само шофьорите, но и пешеходците, бият тревога жалбоподателите. Липсата на мантинели от двете страни на моста също притеснява драгановчани, което е станало повод за една от най-масовите подписки през последните години. През уикендите, множество рибари пресичат съоръжението и нищо не ги предпазва от преминаващите с висока скорост превозни средства, изтъкват хората.

БЕЗПОКОЙСТВОТО НА ЖАЛБОПОДАТЕЛИТЕ ИДВА И ОТ СТАРТИРАЛАТА ТОЛ СИСТЕМА. СПОРЕД ТЯХ, ТЪЙ КАТО ПЪТЯТ ПРЕЗ ДРАГАНОВО Е ТРЕТОКЛАСЕН И НЯМА ДА СЕ ДЪЛЖИ ЗАПЛАЩАНЕ НА ТАКСА, тежкотоварният трафик ще се увеличи значително, което от своя страна застрашава носимоспособността на моста.

Соня Илиева, която е инженер-конструктор като експерт в областта на строителството, споделя опасенията на съселяните си.

„Скоро при ПТП автомобил по чудо се спря в изгнилия парапет, като почти го отнесе в реката. Надявам се институциите в България да реагират превантивно, за да не се повтаря трагедията от моста при гр. Долна Оряховица“, коментира инж. Илиева. Разтревожените жалбоподатели са сезирали всички компетентни институции. Надяват се на адекватни действия в кратък срок, тъй като в противен случай са готови да предприемат протестни действия и затваряне на пътя.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *