Горещи новиниНовини

Всички училища, детски градини и ясли в община Велико Търново затварят врати

Докато България е в извънредно положение заради разпространението на коронавируса, всички училища, детски градини и ясли в община Велико Търново няма да работят. Това разпореди кметът на старата столица инж. д-р Даниел Панов. Така на практика школниците няма да се върнат в клас след обявената от Регионалната здравна инспекция преди седмица грипна ваканция. Ръководствата на учебните заведения работят по организация за дистанционно обучение с помощта интернет технологиите, по примера на Китай.

Във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий” също се преустановяват учебните занятия и изпити.  Занятията ще се провеждат чрез електронните средства за обучение в системата Е-преподавател, като достъпът за студентите до електронните ресурси се осигурява чрез внедрената система Е-студент.

“Ситуацията е знак да се обединим и да покажем, че сме разумни, отговорни и дисциплинирани, че можем да се грижим както за собственото здраве, така и да за околните, с които трябва да сме солидарни. Нека Велико Търново бъде пример за цяла България как трябва да се действа в тази ситуация! Ние, великотърновци, сме давали този пример от Средновековието до днешни времена, винаги сме се справяли заедно, когато е било необходимо! Сега отново имаме кауза – да покажем гражданско самосъзнание и отговорност, да покажем, че ни е грижа за обществото! Уверен съм, че го можем!“, призова градоначалникът.

Междувременно 45 души в областта са под домашната карантина, заради COVID-19. Те нямат право да излизат, а ако нарушат ограничението, според новите, по-строги мерки, които взе държавата, ги очаква глоба от 5000 лв. или затвор.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 thoughts on “Всички училища, детски градини и ясли в община Велико Търново затварят врати

 • Това е безумие! Кой е този ученик, който цял месец ще се затвори в къщи и няма да контактува с никой? Кой ще се занимава с малките деца, при положение, че няма как всички родители да излязат в отпуск или болничен??? Кой и от къде ще плаща заплати на всички тия хора цял месец ???

  Отговор
  • Затова се нарича “извънредно положение”. 🙂

   Отговор
 • Гражданин, когато всички тия хора, за които питаш, хвърлят топа скоропостижно, отговорът ще ти стане ясен. Ако не си на кеф да преживееш един месец в самоизолация, ще ти се наложи, само че с маркуч в гърлото. Ако ти е все тая – що не отидеш през уикенда на шопинг до Милано?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *