4433 четения

Спекула: В Павликени цените на латексовите ръкавици скочиха три пъти

Спекула на гърба на бедстващия заради коронавируса народ започва да се вихри в региона. Читатели алармираха за почти тройното нарастване на предпазните средства срещу COVID – 19. Даниела Стилянова от Павликени е била принудена да си купи „златни” латексови ръкавици на цена от 28 лв. за 100 броя. Само допреди броени дни същото количество струваше под 10 лв. Дамата прилага и касов бон от местната аптека на фирма „Медиана Фарма” на ул. „Цар Иван Асен Втори”. Нашенските хитреци не пропуснаха да се възползват от всеобщата истерия около пандемията коронавирус. Дефицитът и търсенето на предпазни маски за еднократна употреба даде шанс на мошениците да разгърнат спекулата и да повишат цените им от 10 до 20 пъти. Най-драстични са повишенията при маските и в някои търговски обекти вместо по 20-30 стотинки, както бе преди пандемията, вече се търгуват по над 10 лв. От правителството вече апелираха при съмнения за спекула гражданите да подават сигнали на телефон 112 или на сайта на прокуратурата и Комисията за защита на потребителите и НАП.

Ст. Найденов

2 коментара за “Спекула: В Павликени цените на латексовите ръкавици скочиха три пъти

 • 17.03.2020 в 13:46
  Permalink

  Същите продават маски на който искат. От частния автомобил на шефа. А вътре в аптеката връщат клиент с думите няма да има маски.

  Отговор
 • 17.03.2020 в 18:26
  Permalink

  В същата аптека „Медиана Фарма“ „шефа“ Цветомир се прави на фармацевт, продава лекарства и консултира пациентите без нужните знания, умения и квалификация!
  Пазете се!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *