Лекари от „Пирогов“ създадоха онлайн тест за COVID-19

Екип на Клиниката по кардиология на „Пирогов“ създаде специална информационна платформа за COVID-19. Тя е насочена както към медици, така и към немедицински лица, които бързо и безплатно могат да проверят симптомите за коронавирус на пациент или на себе си.

Сайтът www.covid.bg дава възможност на всеки човек (медик или не) да може през компютър или телефон да направи тест, който да го ориентира дали има нещо тревожно в състоянието.

Уви, поради огромния интерес в момента сайтът е временно недостъпен, но д-р Иван-Асен Шишманов ни увери, че екипът работни усърдно по отстраняването на проблема.

Тестът е базиран на най-надеждните световни протоколи, създадени от медици в най-засегнатите от COVID-19 страни.

Това е първото по рода си подобно приложение в България. Негови автори са проф. Мария Миланова, дмн – ръководител на Клиниката по кардиология и д-р Иван-Асен Шишманов, който специализира 3-та година кардиология в спешната университетска болница „Пирогов“.

„Резултатите от завършения въпросник са само ориентир, а не диагноза. Целта е те да насочат вниманието, а не да диагностицират заболяване“, посочиха създателите проф. Миланова и д-р Шишманов.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *