16684 четения

Пети случай на коронавирус в област Велико Търново, жена приета за лечение в Г. Оряховица

Пети случай на коронавирус е установен в област Велико Търново, информира генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19, по време на традиционния си сутрешен брифинг днес. Това е жена на 61 години, която е постъпила за лечение на пневмония в МБАЛ „Св. Иван Рилски“в Горна Оряховица. Установени са контактните й лица и са поставени под домашна карантина.

Трима от инфектираните с коронавирус в областта са дехоспитализирани. Те се повлияха от лечението, състоянието им се подобри и дадоха по една отрицателна проба за наличие на болестта. В болница остана заболялата 79-годишната жена от Велико Търново. Тя е в Първа хирургия на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, а приложената й терапия дава резултат и от пет дни вече няма температура, научи „Борба“. Вчера й е направена рентгенова снимка за проследяване на пневмонията и се очаква най-късно в понеделник също да бъде изписана.

681 човека са поставените под домашна карантина в областта.

Общо 624 са диагностицираните в България с коронавирус, почти половината от тях са от София. 233 са настанени за болнично лечение, а средната възраст на инфектираните е 48 години. 33 човека са в интензивно отделение. Тенденцията показва, че повечето заразени са мъже.

Починалите са 24, а излекуваните – 54.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Пети случай на коронавирус в област Велико Търново, жена приета за лечение в Г. Оряховица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *