43 четения

Ученици подготвят електронна книга „Дебела Мара – дебело пази”

Гимназията по туризъм спечели награда с „Посланик на Земята”

 

ПРОЕКТЪТ „ПОСЛАНИК НА ЗЕМЯТА“ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е СРЕД НАГРАДЕНИТЕ В Националния ученически конкурс „Млад благотворител“. В надпреварата са участвали 54 проекта, от които 12 са достигнали до финала. Там учениците е трябвало да подготвят триминутно видео, с което да се опитат да спечелят финансиране за идеята си. Тийнейджърите от Гимназията по туризъм са успели да грабнат вниманието на журито с оригинална идея и ясно разчетен бюджет на всяка от дейностите си, разказва инж. Славка Проданова, която е работила с учениците.

Дейностите по проекта на търновските ученици вече са започнали и в момента момичетата и момчетата работят по кампанията си „Стани посланик на Земята“. Младите еколози обявяват конкурс за поредица от снимки, които да показват развитието на една костилка. Идеята е участниците да заснемат в дланта си костилки от плодове. След това да снимат засаждането на тази костилка, като това засаждане може да бъде организирано, но може и да е някъде в полето или в гората на случайно място. Най-добрите снимки ще бъдат наградени. Ще журира екипът на проекта. Това са учениците от Х „а” клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ – Камелия Лесичкова, Надежда Кочева, Християна Вангелова, Десислав Христов и Здравко Костадинов, както и Гергана Терзиева и Красимира Георгиева от XI „в” клас, специалност „Туристическа анимация”.

До края на учебната година ще е готова и електронната книга „Дебела Мара – дебело пази“, която ще разказва за начина на отглеждане и полезните свойства на билката Sedum spectabile, Hylotelephium spectabil, или както е известна на всички – Дебела Мара.

Младите еколози са решили с това растение да направят „Зелен покрив“, но още избират къде да бъде този покрив – дали на гаражните клетки в двора на училището, или на автобусна спирка от градския транспорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *