132 четения

Стадион „Ивайло“ с подарък за 62-рия си рожден ден, стартира ремонт на северните зали

Страхотен подарък в навечерието на рождения си ден получи стадион „Ивайло“. На 24 май Митичния празнува 62-рата си годишнина. Спортното съоръжение е открито на 24 май 1958 г. В навечерието на празника стана ясно, че предстои основен ремонт на спортните зали, разположени в северния сектор на спортния комплекс. Реконструкцията им е сред приоритетите на Община Велико Търново и Министерството на младежта и спорта въпреки трудностите вследствие на епидемията от COVID-19. За обновяването им вече е разработен проект с конкретните мерки и дейности.

Инвестиционното намерение е внесено в Министерството на младежта и спорта, а стойността му е за около 400 000 лева. Поетапният основен ремонт започва още това лято.

Добрата новина дойде след посещение на министъра на младежта и спорта Красен Кралев във Велико Търново в четвъртък. Заместник-кметът проф. Георги Камарашев и директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов го запознаха на място със състоянието на северните спортни зали, обсъдени бяха и необходимите ремонтни дейности.

В северните зали се готвят състезатели по бокс, борба, вдигане на тежести, ММА и стрелба. С поетапното им обновяване ще бъдат осигурени оптимални условия за тренировка на спортистите.

На финала на срещата министър Кралев получи подарък – фланелка на футболния клуб „Етър ВТ“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!