123 четения

Детските градини в община Полски Тръмбеш отварят на 1 юни

Детските градини в община Полски Тръмбеш – „Детски свят“ в града, „Незабравка“ в Петко Каравелово и „Първи юни“ в Раданово отварят отново врати на 1 юни. Записаните хлапета за „Детски свят“ в Полски Тръмбеш са 40, разпределени по десет в 4 групи, съобщи директорката Дарина Тонкова.

„Детски свят“ в Полски Тръмбеш има готовност да отвори врати за крайно нуждаещите деца с желанието и съгласието на родителите. През периода на затваряне на детската градина по време на епидемията се направиха частични ремонти в кухненски блок, перално помещение, физкултурен салон, фоайета на двата входа. Почистени са тревните площи и са напръскани за кърлежи, бълхи и други насекоми. Педагогическият колектив използвал голяма част от отпуските, а през останалото време е работил онлайн с децата от всички групи, като акцентът е бил за подготовката на подготвителните групи с 5 и 6-годишните, обясни още директорката. Осигурени са необходимите предпазни средства за целия персонал – шлемове, маски и ръкавици. Закупени са дезинфекционни материали за подовете, маси, столчета, врати, сервизни помещения, тоалетни, коридори и др. На сайта на ДГ „Детски свят“ – Полски Тръмбеш, са качени декларацията и мерките за строго изпълнение на дейностите.

Въпреки епидемиологичната обстановка на 29 май в двора на детската градина преди обяд ще бъдат раздадени удостоверения за завършена подготвителна група на съответното дете в присъствие на неговия родител. Децата и родителите заслужават да бъдат изпратени достойно с пожелание за здраве и успехи в живота и едно голямо „На добър час“, каза още Дарина Тонкова.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!