Лясковските випускници с плакет и роза от кмета д-р Ивелина Гецова

За пръв път в дванадесетгодишната история на червения абитуриентски килим в Лясковец изпращането на абитуриентите стана с месец закъснение. Заради епидемията от COVID-19 баловете закъсняха не само в Лясковец, но и в цялата страна. Въпреки строгите мерки за предпазване от вируса изпращането на порасналите деца беше все така вълнуващо както за самите тях, така и за събралите се на центъра родители, учители и общественост. И тази година сбогуването с учители, училище и приятели бе организирано от училищното и от общинското ръководство по традиционния за града начин – с колона от абитуриентски возила, с дефиле по холивудски, с тематични песни, с празнични благопожелания и напътствия, със снимки за спомен.

Червеният килим беше постлан за 12-и път на площад „Възраждане” и по него завършващите дванадесетокласници минаха под звуците на тематични песни като „Един неразделен клас”, „Приятели”, „Учителко любима”, „Клетва” и други. Прочувствени стихове за раздялата с училището, за мечтите и зрелия живот прочете поетесата и учителка в родното им училище Галина Москова. След като преминаха по червения килим и под пъстроцветна празнична арка, зрелостниците се качиха на откритата сцена пред читалище „Напредък-1870”. Там кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова подари на младите хора традиционния плакет и червена роза, а директорът на училището Даниела Арабаджиева им връчи дипломите за завършено средното образование, както и подаръци на отличниците.

Тази година в СУ „Максим Райкович” успешно се дипломира една паралелка с технологичен профил „Информационни технологии, биология и здравно образование, георграфия и икономика”, с класен ръководител Радмила Йорданова – старши учител по химия и опазване на околната среда. Четирима са отличниците на випуска – Нели Михайлова, Илияна Филипова, Маги Бонева и Петьо Статев.

Последни напътствия младежите получиха както от директора на училището, така и от кмета на община Лясковец. На сцената, преди да настъпи моментът на радостните възгласи и броенето до 12, зрелостниците предадоха своя опит и знамето на училището на по-малките ученици – единадесетокласниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *