541 четения

30-годишен германец налетя с юмруци на двама полицаи при проверка в Павликени

Двама се биха с бухалки и се мушкаха с нож в Първомайци

30-годишен германец е налетял с юмруци на двама униформени в Павликени. Полицаите са реагирали на сигнал за неадекватното поведение на младия мъж на улицата в града в петъчния следобед. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил 30-годишен немски гражданин. По време на полицейската проверка чужденецът не изпълнил полицейските разпореждания, станал агресивен и нанесъл удари с ръка в областта на главите на двамата полицейски служители, с което им е причинил леки телесни повреди. След използване на физическа сила и помощни средства мъжът е бил задържан за срок до 24 часа и отведен в полицейското управление. Срещу него е започнато досъдебно производство за хулиганство, а предполагаемата причина за агресията е употреба на наркотици.

По-късно същия ден полицията е разтървала двама младежи в Първомайци, които се сбили жестоко. Единият от младежите бил намушкан с нож, а другият пребит с бухалка.

Уличната разпра станала около 19:30 часа. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил, че свадата е възникнала между 19-годишен младеж от с. Първомайци и 16-годишно момче от с. Сушица. Словесните атаки прераснали в сбиване, при което единият бил ударен с бухалка, а другият намушкан с нож в областта на крака. Пострадалият е настанен за лечение в горнооряховската болница без опасност за живота.

Глоба в размер на 400 лв. за хулиганство отнесе 48-годишен мъж от железничарския град след скандал в неделя. Пред заведение за бързо хранене в града той е извършил непристойна проява и е отправял обидни думи спрямо гражданите. Намесата на полицията е предотвратила разправа между хулигана и обижданите граждани. След това мъжът е отведен в полицейското управление и му е бил съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *