543 четения

Випуск 2020 на тръмбешката гимназия – осем отличници с три „златни момчета“

Всички са приети в елитни български университети, ще има лекари и журналисти

 

Димитър Арабаджиев, който отиде с мотокар на бала си, Никълъс Бринтнол и Даниел Дончев са „златните момчета“ на випуск 2020 на средното училище в Полски Тръмбеш „Цанко Церковски“. Те бяха наречени така от своята директорка Стефка Трайчева, не само защото са отличниците на випуска, но и защото обикновено момичетата водят тази класация. Тримата получиха плакети по традиция. Заедно с тях обаче отличниците на този випуск, който завърши под постоянен стрес заради коронавируса, са общо 8. Така че може да се каже, че всички те са „златни“. Любопитното тази година е, че отличниците са приети само в български университети, въпреки възможността да учат и в чужбина. Но това през последните години в Полски Тръмбеш не е новина и вече е традиция. Другата диря, която оставят тези момчета и момичета, е засадената магнолия в двора на училището, което се прави за пръв път и вече ще бъде традиция.

 

Резултати на младите хора, които сега поемат в своето най-голямо изпитание – живота

Трите „златни момчета“ и директорката – Димитър, Никълъс и Даниел (от ляво надясно)

35 ученици са дипломирани и един е със свидетелство за гимназиален етап. Явили се на ДЗИ по български език – 45 ученици – среден успех: добър 3.95. По всички предмети успехът на учениците е по-висок от миналогодишния. Най-високата оценка по български език е на Даниел Дончев – отличен 5.75. Даниел Дончев е пример за скромност, пример за това, че с постоянство и упоритост година след година успехът е гарантиран. Още 2 отлични оценки има по български език – Никълъс Бринтнол и Димитър Арабаджиев. 7 ученици се явиха на втори матури по английски език, а общият успех е отличен 5.93. Всички имат отлични оценки, от които 3 пълни шестици за Тихомир Михайлов, Никълъс и Александър Асенов.

Три отлични оценки има и по биология: Станислава Христова – 6.00, Габриела Димитрова – 5.84 и Даниел Дончев – 5.89. Общо отличните оценки от двата зрелостни изпита са 14. Пълните шестици са 4 – 3 по английски език и на Станислава Христова по биология.

КОЙ КЪДЕ ЩЕ УЧИ? Никълъс е с диплома отличен 5.93 и ще учи в Американския университет в Благоевград. Даниел Дончев – 5.92 – журналистика в Софийския университет, Димитър Арабаджиев – 5.90 – Софийския университет, Стопански факултет. Тихомир Михайлов – 5.88 – Американския университет в Благоевград, Станислава Христова – 5.86 – Медицински университет Плевен, Габриела Димитрова – 5.81 – биология в СУ, Симона Михайлова – 5.65 – ВТУ, Янислав Сяров – 5.58 – Тракийски университет, ветеринарна медицина.

Част от младежите от випуск 2020

„За първи път в нашето училище зрелостник, който се явява на 3 изпита, има 3 отлични оценки – Димитър Арабаджиев (БЕЛ – 5.56, английски език – 5.98, математика – 5.58). С 2 отлични оценки от двата задължителни изпита – 2 ученици – Никълъс Бринтнол (БЕЛ и английски език) и Даниел Дончев (БЕЛ и биология и здравно образование). Затова и аз нарекох този випуск на „златните момчета“. За това допринесоха и момчетата от младежкия противопожарен отряд „Млад огнеборец“ – Симеон Симеонов, Янислав Сяров, Иван Христов, Георги Цветанов, Димитър Арабаджиев и Тихомир Михайлов, които донесоха много слава на нашето училище от национални състезания и международни прояви. Към тях със злато блести и Станислава Христова, чиято чаровна усмивка в екип с Димитър Арабаджиев 2 години подред завладяваше международното жури и публика в Азербайджан“, с нескрито вълнение и възхищение разказва Стефка Трайчева.

ВСЪЩНОСТ НАЙ-МНОГО ОТЛИЧИЯ Е ДОНЕСЪЛ на училището през годините на обучението си Никълъс Бринтнол и другите 3 „златни момчета“ на нашата езикова школа – Тихомир Михайлов, Димитър Арабаджиев и Александър Асенов.

 

Момчето, което отиде с мотокар на бала си

Димитър с мотокара

В ИСТОРИЯТА НА ГРАДА ЩЕ ОСТАНЕ И АТРАКЦИЯТА, КОЯТО поднесе Димитър Арабаджиев – отиде със семейния мотокар на бала си и бе кавалер на директорката. Той бе украсил машината с червени балони и превърна церемонията по изпращането в града в незабравим спомен за всички. Няколко години по-рано друг абитуриент отиде в центъра с пазарска количка, но след това така и не отиде на бала си. Всъщност в семейство Арабаджиеви е традиция да има отличници.

ПЪЛНАТА ОТЛИЧНИЧКА ОТ ВИПУСК 2016 г. НА ТОГАВАШНОТО СОУ “ЦАНКО ЦЕРКОВСКИ“ БЕ ИВАНЕЛА АРАБАДЖИЕВА – сестрата на Димитър. Тя отиде да учи в Американския университет в Благоевград. Гордостта на Полски Тръмбеш взе пълна стипендия за четирите години следване от фондация „Америка за България“, а годишната такса бе 12 000 долара. Иванела събра очите на просветните началници в областта, защото изкара две шестици на матура, от които едната бе по английски по неин избор. Така девойката взе диплома пълна шестица, а освен нея в областта имаше още едно момиче с отлични оценки на матурата, но не и по английски език.

Днес братът отличник споделя, че с подкрепата и разбирателството на семейството винаги е опитвал да даде най-доброто от себе си в училище, както и във всичките си извънкласни занимания.

Магнолията в двора на гимназията

„Отличните оценки по български и английски освен плод на моя труд и на този на моите учители, г-жа Ивелина Монева и г-жа Галя Бринтнол, са естествен завършек на години отдадена работа, както от моя страна, така и от тяхна, за което съм изключително благодарен. Оценката по математика е вече нещо друго — явих се отчасти като предизвикателство към самия себе си, но главният отговорник е учителката ми по математика, г-жа Бистра Пеева, с която от месеци усърдно работим, за да усъвършенстваме уменията ми по математика и благодарение на нейния труд, отдаденост, подкрепа и доверие, резултатите са видими и мисля, че успях да се справя с предизвикателството. Безкрайно признателен съм й за всичко, което е направила тя за мен. Мечтая за това семейството ми да е добре, за мен те са на първо място. Искам, разбира се, да имам добро образование, стабилна работа, всички около мен да са живи и здрави, не мисля, че има нещо, по-важно от това. Иначе обичам да се трудя, обичам и спорта. От повече от дванадесет години съм част от ФФ “Полянци” и народните танци също са ми страст“, разказа Димитър Арабаджиев.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!