104 четения

Без великотърновско дерби на старта на Северозападната трета лига

Четири отбора ще има област Велико Търново в новото първенство на Северозападната трета лига. Това стана ясно, след като в събота в Зоналния съвет на БФС бе утвърден съставът на групата и изтеглен жребият за шампионата. 18 отбора ще се състезават през сезона, като ще има един изпадащ, информира секретарят на Зоната Игор Бакьов. Заради епидемичната обстановка за първи път жребият бе теглен служебно в присъствието на областните председатели, без да бъдат събрани шефовете на клубовете.

От доста време насам Великотърновски регион ще има четирима представители, като към „Академик“ и ОФК „Павликени“ се присъединяват дублиращият тим на „Етър ВТ“ и „Янтра“ (П. Тръмбеш).

Първият кръг от първенството е на 9 август, неделя, от 18:00 часа, като в него няма да има областно дерби. Двойките по волята на жребия са „Спартак” (Плевен) – „Бдин” (Видин), ФК „Севлиево” – ОФК „Трявна”, „Етър ВТ-2” – „Левски-2007” (Левски), „Локомотив” (Дряново) – „Първа атомна”, „Вихър” (Славяново) – „Академик” (Свищов), „Янтра” (П. Тръмбеш) – „Левски” (Лом), „Локомотив” (Мездра) – ОФК „Павликени”, „Пещера” (Галата) – „Партизан” (Червен бряг) и ФК „Дреновец” – „Ботев-2” (Враца).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *