2892 четения

13 без маски глобени с по 300 лв. от РЗИ

13 ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТТА СА СЕ СДОБИЛИ С ГЛОБА ПРЕЗ ЮЛИ, ЗАРАДИ НЕСПАЗВАНЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА МЯРКА НА НОСЕНЕ НА ПРЕДПАЗНА МАСКА в закрити обществена места. Пренебрегналите заповедта на здравния министър са били засечели при проверка на служители на Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. Нарушителите ще платят по 300 лева, а при повторно нарушение санкцията достига до 2 000 лв.

Освен тях актове са били съставени и на три обекта с обществено предназначение, които пък не са осигурили дезинфектанти в работните помещения. Здравните власти са извършили общо 585 проверки през изминалия месец. Под контрола им са попаданали различни обекти с обществено предназначение и такива, предоставящи услуги за населението, като – магазини, офиси и административни сгради, заведения за обществено хранене, хотели, къщи за гости, лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, детски градини и детски ясли.

Проверки е имало също в плувни басейни, фитнес центрове, специализирани институции за предоставяне на социални услуги, транспортни средства за обществен превоз и други. Това са първите сериозни глоби, които РЗИ налага от началото на пандемията. Още по време на първите месеци от разпространението на коронавируса звеното затвори три ресторанта в областта, при които не бяха спазвани противоепидемичните мерки.

Освен РЗИ за носене на маски, наличие на дезинфектанти и отстояние от масите в обекти с обществено предназначение следят от Областната дирекция по безопасност на храните. Инспекциите продължават.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!