Млади пожарникари от Балван впечатлиха огнеборец N 1 на България

Млади огнеборци от Балван впечатлиха във вторник пожарникар N 1 на страната по време на откриване на площадка за реакция при наводнения. Новият обект е част от създадения преди няколко години Център за превенция и спорт, който включва още площадки за противопожарна безопасност, пътна безопасност и приложно колоездене, както и за оцеляване сред природата.

По време на открития урок деца от Балван показаха наученото по време на заниманията в детско-младежкия център в селото. Сред гостите бе директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Никола Николов. Той поздрави организаторите за инициативата и подчерта, че е много важно още от ранна възраст да бъдат формирани знания за правилно поведение в рискови ситуации.

Заместник-кметът на В. Търново Снежана Данева-Иванова поздрави децата и подчерта, че Центърът за превенция и спорт е пример за качествено и ползотворно партньорство между местната власт, полицията, пожарната, неправителствения сектор и бизнеса. Тя връчи благодарствени грамоти на партньорите на общината в политиките за превенция на рисковете сред децата.

Площадките в Балван са изградени с финансиране от Община В. Търново, осигурено по програма „Местни инициативи”, и в рамките на партньорски проект за превенция, пътна и пожарна безопасност. Инициативата е на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” и читалище „Нива 1898”, а подкрепа оказват Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Съюзът на пивоварите в България.

По време на проявата бе отбелязана и 23-годишнината на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”. Председателят Благовеста Факирова връчи грамоти на партньорите на организацията.

 

Никола Николов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *