200 четения

Повече хора кандидатстват за отпускане на социална помощ за отопление

ОТЧИТАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ХОРАТА В ОБЛАСТТА, ПОДАЛИ ДОКУМЕНТИ ЗА ОТПУСКАНЕ НА ЦЕЛЕВА ПОМОЩ ЗА ОТОПЛЕНИЕ ПРЕЗ ПРЕДСТОЯЩИЯ ЕСЕННО-ЗИМЕН СЕЗОН. Размерът на субсидията тази година е по-голяма спрямо миналата и вероятно това е причината за ръст на желаещите да бъдат подкрепени от държавата.

„До момента са приети 1457 заявления за отпускане на целева помощ. Миналата година сме приели общо 1668 заявления за предходния отоплителен сезон, много е вероятно сега да се надвиши тази цифра. Размерът за този отоплителен сезон е 495 лева за пет месеца“, съобщава Стилияна Драганова, главен социален работник в „Социално подпомагане“ във Велико Търново.

По традиция най-много са кандидатите, отопляващи се на твърдо гориво. До момента 900 от заявленията са в това направление, а 474 касаят електроенергия. Само шест са за домакинства на природен газ.

Подаването на документи става в дирекция „Социално подпомагане“ и на субсидията подлежат лица, чийто средномесечен доход за последните шест месеца на член от семейство не надвишава диференцирания минимален доход от 75 лв. На помощта имат право също така и инвалиди и лица с намалена работоспособност.

Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!