60 души от община Елена получават топъл обяд у дома

За още 38 дни продължава проектът на Община Елена по целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“ Преди изтичане на действащия договор Общината изяви желание пред Агенцията за социално подпомагане за удължаването му до 31 октомври.

Реализацията на проекта е част от целенасочената социална политика на Община Елена в подкрепа на хората, живеещи в лишения и в риск от социална изолация.

Финансовата помощ от държавния бюджет в размер на 6612 лв. е за осигуряване на топъл обяд на 60 лица. Това е максималният брой потребители от града и селата съгласно договора с АСП, които могат да се включат в социалната услуга, ако попадат в целевите групи. Право на безплатна храна имат живеещи под линията на бедност, поставени под задължителна карантина уязвими лица, сред тях и над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, живеещи сами и нямащи близки да се грижат за тях в условията на извънредното положение и хора с трайни увреждания или със заболявания, вследствие на които не могат да се самообслужват и не могат да си осигурят ежедневните потребности от храна.

Топлият обяд за потребителите по проекта се приготвя в кухнята на Домашен социален патронаж в Елена. Храната се доставя всеки работен ден до домовете на хората и с оглед на тяхната безопасност в опаковки за еднократна употреба. Топлият обяд включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично – десерт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *