Женският футболен тим на НВУ стана армейски шампион на малки врати, мъжкият взе сребърни медали

Отборът на Военния университетски спортен клуб „Васил Левски” (В. Търново) стана шампион на армейското първенство по футбол на малки врати при жените. Финалната надпревара се проведе в Сливен. Възпитаничките на треньора Тодор Василев разгромиха в директния мач за титлата с 5:0 Крумово и се окичиха с купата за първото място и златните медали. С по два гола се отчетоха Теодора Йорданова в 14-ата и 17-ата минута и Велизара Владимирова в 15-ата и 20-ата минута. През второто полувреме падна още един гол за „болярките”, отбеляза го Стефани Тонкова в 38-ата минута.

В битката за бронзовите медали победи съставът на ВМСК – Варна. Той се наложи над „Транслогистик” (Бургас) с 4:0. За най-добър нападател в първенството бе определена Теодора Йорданова от ВУСК „Васил Левски” (В. Търново). Вратар N 1 на турнира пък стана съотборничката й Даниела Мирчева. Най-добър защитник е Пламена Дянкова от ВМСК – Варна. Всички отбори и индивидуални призьори бяха наградени от бригаден генерал Борислав Сертов – председател на Организационния комитет на първенството.

Мъжкият отбор на ВУСК „Васил Левски” също стигна финала за титлата, където отстъпиха с 2:0 на ВСК „Ботев” (Плевен). „Болярите” са със сребърните отличия, а трети става тимът на ВСК – Бургас.

Бойо Попов от ВУСК „В. Левски” бе обявен за най-добър нападател в турнира. Индивидуалните призове за вратар и защитник взеха плевенчаните Стоян Колев и Мариян Димитров.

Отново в Сливен, но в местността Карандила, се проведе и Държавното военно първенство по планинско бягане. Трето място при жените спечели Ваня Михайлова от ВУСК „Васил Левски” (В. Търново).

Комплексното класиране се оглави от ВУСК „Васил Левски” с общ актив от 62 точки. Втората позиция бе за ВСК „Алпинист-101” (Смолян) с 61 т., а трети завършиха представителите на ВСК “Военна полиция” с 47 т. Наградите на победителите връчи о.з. генерал-лейтенант Стефан Василев, председател на Организационния комитет на проявата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *