110 четения

Отложиха мача на дублиращия отбор на „Етър ВТ“ в Лом

БФС обмисля прекъсване на мачовете в аматьорския футбол

 

Предстоящото в неделя гостуване на дублиращия тим на „Етър ВТ“ в Лом на местния „Левски – Лом 2020“ за първенство на Северозападната Трета лига е отложено, съобщиха от Зоналния съвет на БФС във В. Търново. Отборът на лидера в класирането е поставен под карантина от миналата седмица заради футболисти с коронавирус. По тази причина бе отложен мачът на „Левски – Лом 2020“ като гост на ФК „Севлиево“ в Севлиево от миналия кръг. Към вчерашна дата всички останали срещи от 15-ия кръг на Северозападната Трета лига, предвидени за неделя, трябваше да се проведат по програма.

Междувременно стана ясно, че БФС обмисля прекъсване на първенствата при аматьорите и детско-юношеските групи.

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната и с цел превенция на потенциално разпространение на COVID-19 в детско-юношеския футбол, ръководството на Българския футболен съюз изпрати официално запитване до всички председатели на Зоналните и Областните съвети в системата на БФС с искане за информация относно местните заповеди и разпоредби на РЗИ и общинските власти, оценка на настоящата ситуация в съответния регион и изпълнението на стриктните указания, сведени от БФС.

На база на събраните становища в следващата седмица Българският футболен съюз ще вземе решение относно евентуално прекъсване/отлагане на двубои от аматьорския футбол в страната, се казва в информация на официалния сайт на БФС. Проверката на „Борба“ показва, че ако бъдат прекъснати аматьорските първенства от Северозападната Трета лига, ще останат за доиграване два кръга, а първите четири отбора имат и по един отложен мач. В националните групи U15 и U17, в които „Етър ВТ“ има свои отбори, остават два кръга. Единият трябва да се проведе в неделя, като „виолетовите“ са домакините на „Спартак 19“ (Плевен) и в двете възрасти, а последният е на 21 ноември, когато посрещат ЦСКА – София. Полусезонът в елитната областна група приключи, този уикенд е последният кръг в областна група – Север. В областна група – Юг ще остане един кръг за доиграване напролет. Юношите старша и младша възраст в зоновите групи приключиха, подзоновата при децата има още един кръг след предстоящия този уикенд. Същата е картината на Футбол 7 и 9. Има за провеждане и отложени мачове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *