2304 четения

150 чужди медици гледаха на живо виртуозна ортопедична операция на търновеца проф. Пламен Кинов

ИЗВЕСТНИЯТ ТЪРНОВСКИ ПРОФ. Д-Р ПЛАМЕН КИНОВ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СМАЯ ЕВРОПЕЙСКАТА ЛЕКАРСКАТА ОБЩНОСТ. Той демонстрира иновативна ортопедична операция, която бе излъчвана на живо чрез директен стрийминг. Опитният медик от старата столица представи първично колянно протезиране и отговаря в реално време на въпросите на наблюдаващите интервенцията.

Към демонстрацията интерес проявиха над 150 доктори от цяла Европа. Събитието бе част от иновативен международен форум, домакинстван от България. Той се проведе онлайн заради тревожното разпространение на коронавируса у нас и в чужбина.

Научното мероприятие бе по инициатива на водещата компания по производство на медицински изделия „Джонсън & Джонсън“. Нашата страна е била избрана на център на проявите заради доказания си опит в сферата на колянното еднопротезиране в последните години. Решението пък ключова роля в симпозума да има проф. Пламен Кинов е обосновано с факта, че той е сред въведителите на максимално щадящи операционни методи в родната медицина, насочени към опорно-двигателния апарат.

В началото на 2020 година изтъкнатият специалист от областния град демонстрира ревизионно ендопротезиране на тазобедрена става. Тогава той работи съвместно със светилото на германската ортопедия проф. Хайнц Рьотингер.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *