76 четения

В Свищов тържествено бе отбелязан денят на българската свобода

 

С церемония по полагане на венци и цветя в знак на признателност пред загиналите за свободата на България бе отбелязан националният празник Трети март в Свищов.

Празничният ден започна в храм „Св. Троица“ с благодарствен молебен за Освобождението на България, след което на Паметника на свободата бе отслужена панихида в памет на загиналите за освобождението на България и проведена церемония по полагане на венци и цветя.

В своето празнично слово кметът на Свищов каза: “Не може и не бива да забравяме саможертвата в името на нашата днешна свобода. Благодарността ни за нея трябва да намери най-ярко изражение в паметта на поколенията, защото народ без памет няма бъдеще“.

Като израз на преклонение пред величествения подвиг на героите, празникът приключи с едноминутно мълчание на всички присъстващи и химна на Република България.

В деня на националния празник Община Свищов направи виртуален поздрав към всички българи, като представи в YouTube канала и Facebook страницата „Култура Община Свищов“ видео с участието на деца от детските градини в общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *