Учениците от 5 до 12 клас – на електронно обучение до края на март

РЗИ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОПРАВИ ГАФА СЪС ЗАПОВЕДТА ОТ ПОНЕДЕЛНИК, С КОЯТО ПРЕХВЪРЛИ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ПРЕМИНАВАНЕТО КЪМ ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ на директорите на учебни заведения в областта. В сряда на официалната страна на ведомството бе публикувана корекция на разпореждането, с която се преустановяват присъствените занятия за ученици от 5 до 12 клас в региона. Мярката влиза в сила от 18 март и ще действа до края на месеца. И Центровете за личностно развитие затварят врати за същия период

Без промяна остава формата на обучение за по-малките ученици и малчуганите от детските ясли и градините.

Решението за новите рестрикции е взето на заседание на Областния кризисен щаб във Велико Търново и е съгласувано с главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Контролът по локалните мерки е поверен на губернатора, общините, полицията, Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалния инспекторат по образование.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Учениците от 5 до 12 клас – на електронно обучение до края на март

  • 17.03.2021 в 22:18
    Permalink

    То и без това образованието ни беше пълна гола вода. Сега с това онлайн обучение искат да ни погубят децата и да им провалят бъдещето. Тотална разруха на обучението. За сметка на това – вдигат заплатите на учителите, които без да се засягат, но от вкъщи е много по-лесно. Децата вече гледат, като зомбирани. По 12 часа стоят в тъпия тиимс ( онлайн платформата – забележете на кого – на Бил Гетс). Ооо Българино, кога ще скочиш и излезеш на площата – поне заради погубеното образование на детето си. Та нали то ти е най-ценно!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *