Инвестират 1, 7 млн. лв. в реконструкция на водопроводна мрежа на 29 улици в Свищов

Средствата са осигурени по ПУДООС

Инвестират 1, 7 млн. лв. в реконструкция на водопроводна мрежа на 29 улици в Свищов.На свое заседание УС на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ взе решение за финансиране на мащабния проект
За реализацията на проекта ще бъде отпусната безвъзмездна финансова помощ от бюджета на ПУДООС, в размер на 1 748 012 лева с ДДС.
С отпуснатите средства ще се подменят 7529 метра компрометирани водопреносни тръби на 29 улици в Свищов, които са амортизирани и създават затруднения в районите, които захранват. Тяхната подмяна ще доведе до значително намаляване на водозагубите и честите аварии по трасето на водопроводите, като същевременно ще подобри водоподаването и качеството на водата.
„С реализирането на проекта в Свищов ще се подобри и състоянието на противопожарното подаване чрез полагане на нов, сигурен водопровод и нови пожарни хидранти, отговарящи на изискванията на Наредба №13/1971 г.“, обясни кметът на крайдунавския град д-р Генчо Генчев.
По думите на градоначалника по проекта предстои избор на фирма изпълнител, а строително-монтажните работи се очаква да започнат през месец юни тази година.
След полагането на тръбите и изтичане на технологичното време за улягане на изкопите, всички улици ще бъдат изцяло преасфалтирани.
През 2019 г. Общината изгради и подмяни водопровод, обхващащ 40 улици в града. Сменени бяха старите и амортизирани водопроводни тръби със средства предоставени от ПУДООС, целева субсидия от държавния бюджет и собствени бюджетни средства. За изпълнение на обекта бяха извършени дейности на стойност 1 433 379 лева. Общата дължина на изпълнения водопровод бе 11 050,10 м.
Заедно със стария и приключването на новия проект, Общината ще успее да подмени тръбите и подобри водоподаването на повече от 70 улици в Свищов, което означава, че ще бъде извършена реконструкция на приблизително 85% от водопроводната мрежа в града.

Веселина АНГЕЛОВА

One thought on “Инвестират 1, 7 млн. лв. в реконструкция на водопроводна мрежа на 29 улици в Свищов

  • 14.04.2021 в 11:09
    Permalink

    Елата и вижте какви подходи (стъпала) са изградили на улица Лазурна 5 към чакания 30 години тротоар.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *