Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Великденски поздрав от Димитър Николов

Уважаеми съграждани,

Скъпи в Христа сестри и братя!

Възкресението носи надежда!

Намираме се в дни на изпитание за вярата, за силата на духа, за устоите на ценностите, които споделяме и изповядваме.

Бог е сътворил човека свободен, почел го е с ум и мъдрост, поставил пред очите му живот и смърт, та ако пожелае, да се движи по пътя на разумната свобода.

В седмицата сме на Христовите страдания. Нима нищо не сме научили и извлекли за себе си от страданията на Спасителя?

Ще ни навреди ли малко въздържание?! Подвигът на въздържанието не се отнася само до отказа да се угоди на стомаха, но до всичко, което възпрепятства личностното ни израстване и усъвършенстване.

Мярка за езика, граници за очите, сфера за ушите, количество за стомаха, поучават ни светите отци.

Нека сме добре подготвени за тайнството на тайнствата – Възкресението, което идва с надежда. То ни показва, че това, което е преходно и незначително, не е последното нещо в живота. Възкресението е история на надеждата.

Мнозина от нас в последната година разбраха какво е да не ти достига кислород. Ако нямаме кислород, ние се задушаваме. Ако ни вземат надеждата, остава само отчаяние. Надеждата е тази, която в тежки дни ни предпазва от отчаяние, а в добрите от лекомислие. Надеждата ни активизира, дава ни сила за дълбоко вдишване, за да не се предаваме. Тайната и смисълът на Възкресението се състоят в сигурността, че накрая побеждава любовта, а не омразата, истината, а не лъжата, животът, а не смъртта. Възкресението е дълбоко интимен акт, който може да се състои в самите нас. Нека отворим широко сърцата си за това тайнство!

Димитър Николов, народен представител от ПГ „ГЕРБ – СДС“ в 45-ото Народно събрание

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *