Търновски котарак позна победителя на Европейското по футбол и стана хит в интернет

Косматкото Мирон се превърна в онлайн сензация след безпогрешната си прогноза

АТРАКТИВНИЯТ ТЪРНОВСКИ КОТАРАК МИРОН СПЕЧЕЛИ ХИЛЯДИ ФЕНОВЕ, след като прояви пророчески талант и позна кой ще е големият победител на Европейското първенство по футбол. Часове преди оспорваната финална среща между Италия и Англия неговата стопанка журналистката от БНТ Йоана Миланова му предостави шанс да даде прогноза за изхода от мача и засне с видео избора. Тя изпробва оракулските му умения, като постави храна в две чинийки с табели, включващи имената на претендентите за купата. Опашатият красавец се запъти директно към Италия, събаряйки демонстративно с лапа листчето с Англия.

Йоана решила да направи експеримента, защото нейният домашен любимец е редовен зрител на футболни мачове и винаги когато излъчват такива среща, той се настанява удобно пред малкия екран. На полуфинала тя успяла да заснеме как Мирон отново пророкува успешно в сблъсъка между Англия и Дания, който предизвика много коментари по адрес на съдийското решение за дузпа. Тогава журналистката пусна видео с провокативно заглавие „Той пък се търкаля за дузпа“.

За безпогрешната си прогноза за финала котаракът получил достойни награди.

„Той си дава душата за гушкане и паучове. Получи от мен по много и от двете. Много фенове на Италия му бяха обещали вкусни пастетчета, ако познае резултата. Очаква и тях с нетърпение“, сподели стопанката на Мирон.

Миланова увери, че в двете купички съдържанието на храната е било еднакво и изборът е бил изцяло на косматкото. Самата тя предположила, че той ще се спре на Англия, тъй като породата му наподобява сива британка.

Тя се шегува, че му предстои добра оракулска кариера, а с нея се свързват различни хора, които са пред дилема и искат да получат прогноза от Мирон.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.