52-годишната Даниела Митева е първата записала се студентка за медсестра във филиала на варненския Медицински университет в старата столица

Жената споделя, че иска да се реализира в сферата на онкологията

 

НАПЪЛНО ОСЪЗНАТО И С ГОЛЯМО ЖЕЛАНИЕ СВОЕТО СЛЕДВАНЕ ПО СПЕЦИАЛНОСТТА „МЕДИЦИНСКА СЕСТРА“ ЩЕ ЗАПОЧНЕ НАЕСЕН 52-ГОДИШНАТА ДАНИЕЛА МИТЕВА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Тя е първата записана за новия випуск студентка във филиала на варненския Медицински университет „Проф. д-р П. Стоянов“ в старата столица. С трепет и ентусиазъм дошла в сряда да попълни документите за прием във вуза, посрещната с подарък от курсовия ръководител гл. ас. Янка Маринова.

„Реших да започна да уча на тази възраст, защото вече имам време да обърна внимание на себе си. Децата ми пораснаха, вече са самостоятелни, а аз осъзнах, че е назрял моментът да реализирам детската си мечта – да стана медицинска сестра“, заяви Даниела.

Сподели, че никога досега не е работила в сферата на здравеопазването, а само в частни фирми, които имат съвсем различно естество на дейност. Зарича се, че ще ходи редовно на лекции и ще заляга сериозно над учебниците. Убедена е обаче, че теоретичната част няма да е достатъчна, за да се изгради като добър кадър, затова ще бъде особено внимателна и прецизна по време на стажовете.

„Бих желала да работя в клиника по онкология. Влече ме тази сфера, защото имам личен мотив, но нямам нищо против и да помагам на пациентите в което и да е друго отделение и медицинска специалност“, казва тя.

Даниела изтъкна, че децата й я окуражили в новото начинание и са горди, че майка им отново ще седне зад студентската скамейка, защото никога не е късно човек да надгради и да тръгне по нов път в живота.

Общо 40 са местата за студенти, които са разкрити във филиала.

„25 от бройките са по специалността „Медицинска сестра“, а 15 – за „Акушерка“. На предварителните изпити през април се явиха 28 души, а на редовните – 25. Това, което ни радва, е, че всички те са заявили категорично желание да се обучават в нашия филиал във Велико Търново. Колко точно от кандидатите ще постъпят, ще е ясно в понеделник, когато излиза класирането“, коментира директорът на филиала доц. д-р Диана Димитрова.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *