Горещи новиниОбразование

Отново уволниха доц. Милен Михов от ВТУ

С ректорска заповед от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ е уволнен историкът и бивш народен представител от ВМРО доц. Милен Михов. За това съобщи самият той, а по думите му дисциплинарната санкция е за това, че „публично критикувах стила и начина на управление на настоящото ръководство и подадох сигнал в прокуратурата“. Това е второто уволнение за доц. Михов. Преди години той бе отстранен от висшето училище в качеството му на помощник-ректор на предишното ръководство, отговарящ за финансите на търновската алма-матер.

Според запознати отстраняването на преподавателя е поради системно уронване имиджа на ВТУ. Преди няколко години гръмна скандал с дипломи на италиански студенти от най-големия частен Американо-италиански университет „Пегасо“ на Апенинския полуостров, които бяха прехвърлени по магистърска програма във ВТУ, за да изучават педагогическа специалност. Тогава доц. Михов публично обяви, че това е схема, а ВТУ е свързан с италианската мафия и заедно със зам.-министъра на правосъдието Николай Проданов подадоха сигнал до прокуратурата. Така за ВТУ бе прекъснат един полезен договор, а в резултат на скандала италианският професор Джузепе Саконе – изпълнителен директор на консорциума „Пегасо“, поиска да бъде свален депутатският имунитет на Михов, за да може да бъде заведено дело срещу него…

Според бившия депутат уволнението му се дължи на факта, че публично е критикувал стила и начина на управление на ВТУ.

„Мнозина бяха уволнени за къде по-малки „прегрешения“. Мое право е да защитя по законен път своите права, доброто си име и репутация на преподавател и учен. И ще го направя!“, коментира още той и даде заявка, че ще обжалва заповедта на ректора проф. Христо Бонджолов.

Дияна ГАНЕВА

3 thoughts on “Отново уволниха доц. Милен Михов от ВТУ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *