Зам.-лидерът на ДПС Йордан Цонев влиза в парламента от Великотърновския регион

26-годишната шахматистка Цвета Галунова е най-младият депутат и единствената жена от областта в Народното събрание

 

Осемте депутати от IV МИР – Велико Търново, са вече официално утвърдени и както се очакваше, вторият в листата на ДПС – Йордан Цонев, влиза в парламента от старопрестолния град. Зам.-председателят на движението е избрал да бъде депутат от Велико Търново вместо от Пазарджик, където беше водач. Първият в листата на ДПС в IV Великотърновски избирателен район Делян Пеевски е предпочел да е народен представител от другия си район – Благоевград. Заради тези пренареждания младежкият лидер Мастън Мастънов няма да може да повтори мандата си, който спечели на 4 април.

В останалите листи няма изненади. Водачът на ГЕРБ – СДС проф. Костадин Ангелов за трети път избира да представлява Великотърновска област и да освободи място във Варна, където също водеше листа. Вторият мандат на коалицията с преференции е за Димитър Николов.

Проф. Андрей Чорбанов, който води листата на „Има такъв народ”, също за трети път влиза от София и дава път на втория – областния лидер на партията Момчил Иванов, който отново тази година става народен представител.

Парламентарен дебют прави Цвета Галунова, която е най-младият депутат от региона и е от „Възраждане”. Тя беше втора в листата, но водачката адвокат Елена Гунчева реши да представлява родния си Пловдив. 26-годишната шахматистка е единствената жена сред осемте избраници на Великотърновска област.

От БСП влиза водачът на листата Явор Божанков. Победителите в изборите „Продължаваме промяната” ще са представени от двама местни кандидати, заемащи първите две места в листите – архитект Йордан Терзийски и нотариус Милен Матеев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.