Откриха телефонна линия за въпроси, свързани с ваксинацията срещу Covid-19

ЗА ДА СЕ ПРЕОДОЛЕЯТ ПРЕДУБЕЖДЕНИЯТА НА ХОРАТА КЪМ ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА, ЗАРАБОТИ ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ, на която консултират медици. На телефон 02/9301 445 отговорят д-р Филип Тенчев и д-р Димитър Страшимиров, които са асистенти в Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина към Медицинския факултет на МУ – София. Двамата специалисти ще разясняват какви са противопоказанията за имунизация, ще информират за начините за съхранение на ваксините и ще дават препоръки за приложение на защитните препарати при определени заболявания.

По данни на Единния информационен портал в областта до момента са поставени общо 83 491 дози ваксини, а със завършен имунизационен цикъл са 44 741 лица. Бустерна доза е инжектирана на 1729 души от региона.

Заболеваемостта във Великотърновско се снижи до 398,75 на 100 000 население и вече се наблюдава отлив на пациенти от болниците. Хоспитализираните инфектирани са 187, а в домашни условия се лекуват 966 души.

Сред последните случаи са заразени са учител и ученик от начален етап на обучение в ОУ „Димитър Благоев“ и помощник-възпитател и учител от ДГ „Слънце“ във Велико Търново. Положителна проба е дала и лелка в ДГ „Чиполино“ в Свищов.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *