Горна ОряховицаОбщество

10-годишната Диляна Димова е победител в конкурса за коледна картичка на Община Горна Оряховица

10-годишната Диляна Димова е големият победител в конкурса за коледна картичка на Община Горна Оряховица. Момичето е четвъртокласничка в СУ „Георги Измирлиев“.

Диляна Димова

Над 600 картички, изработени от деца от общинските детски градини и училищата, бяха изпратени за конкурса. Целта бе да се провокират творческите им заложби да изработят официалната честитка на Общината за предстоящите празници. Малките художници бяха оценявани в две възрастови групи – от 5- до 10-годишна възраст и от 11 до 16 години. Една от всички получени картички бе отличена като официалната картичка на Община Горна Оряховица.

В първа възрастова група победител е 5-годишната Калина Йорданова от ДГ „Детска радост“ в Долна Оряховица. Втори е 10-годишният Борислав Михнев от СУ „Вичо Грънчаров“, а трета е Дора Анева, на 6 години, от ДГ „Ален мак“. Във втора възрастова група на първо място е класирана картичката на 12-годишния Борис Иванов. Втори е седмокласникът Ерик Михайлов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, а на трето място е Калина Томанова от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Всички наградени в конкурса.

Всички победители получиха предметни награди, осигурени от Общината. Отличията им бяха връчени на символична церемония в Гербовата зала.

Картичката на победителката Диляна Димова беше изпратена по електронен път към всички институции в Република България и партньори на Община Горна Оряховица. Нека всеки, който получи тази честитка, да бъде здрав и щастлив и да усети детската радост, пожела инж. Добромир Добрев по време на награждаването на малките художници. Не ни беше никак лесно да изберем най-добрите сред над 600-те получени картички. Всяка от тях е уникална и заслужава награда, каза заместник-кметът Григор Минков, който бе и председател на журито, оценявало празничните честитки.

Всички коледни картички вече зарадваха потребителите на социални услуги в общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *