Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Слагат 3 пъти по-широки канализационни тръби на дълбочина 8 метра в центъра на В. Търново

Главната улица „В. Левски“ остава затворена до края на януари

 

Най-късно до края на януари 2022 г. ще остане затворена за движение улица „Васил Левски“ в участъка от кръстовището пред съда до комплекс „Славяни“. Причината са продължаващите строителни работи по полагането на канализационен колектор в западната част на отсечката, който ще е свързан с новата канализация под целия булевард „България“, Съдебната палата, ул. „Бачо Киро“ и ул. „Цар Самуил“.

В най-ниската си част новият колектор е с диаметър 1000 мм – около три и повече пъти спрямо стария. Значително по-големи са сечението и гладкостта му, което ще повиши значително пропускливостта и отвеждането на водите. Със същата цел под улица „Васил Левски“ е монтирана нова ревизионна падова шахта с дълбочина 8 метра, изработена по съвременни стандарти.

Изцяло подновен ще бъде и целият канализационен колектор под булевард „България“ заедно с водопроводната мрежа.

Мащабният ВиК проект има за цел да реши проблемите както с отводняването на централната градска част при проливни обилни дъждове, така и да сложи край на честите ВиК аварии по бул. „България“.

ДО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА СТРОИТЕЛНИТЕ РАБОТИ ПОД УЛИЦА „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ОСТАВА В СИЛА ВРЕМЕННАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ.

За линии с номера 1, 2, 3, 4, 5, 9, 13 и 70 движението е по следния начин: в посока от Съдебната палата към Летния театър и крайните спирки автобусите се движат по улици „Бачо Киро“, „Седми юли“ и към Южен пътен възел.

Основна спирка в центъра на града е „Пазара“.

В посока към Съдебната палата автобусите се движат по улици „Седми юли“ и „Бачо Киро“. Основна спирка за централната част е „Съдебна палата“. За линия N 5 е разкрита временна спирка на ул. „Христо Ботев“ N 3 – под паметника „Майка България“. За линии с номера 10, 20, 40, 50 и 110 движението е, както следва: в посока от Съдебната палата към Стария град автобусите се движат по улици „Бачо Киро“, ‚Седми юли“ и „Христо Ботев“.

Основна спирка в центъра на града е „Пазара“. Създадена е временна спирка на улица „Христо Ботев“ N 3 – до бившето кино „Полтава“. В посока от Стария град към Съдебната палата автобусите се движат по улици „Христо Ботев“, „Седми юли“ и „Бачо Киро“. Разкрита е временна спирка на ул. „Христо Ботев“ N 3 – под паметника „Майка България“. Следващата спирка в централната част на града е „Съдебна палата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *